Image

Miljardöverenskommelse skapar 2000 nya bostäder

POLITIK Det har tagit flera år, men nu är man överens. Stockholms stad och SL har löst ägarfrågan till ett stort antal fastigheter i Stockholm. Överenskommelsen öppnar för byggandet av 2000 nya lägenheter.
Publicerad den 5 Februari 2008

- Det är bra att staden och SL nu reder ut vem som äger vad i de här områdena, säger finansborgarrådet Kristina Axén Olin (m). Det kommer blir rent och snyggt då det äntligen blir tydligt vem som ansvarar för vad när det gäller drift och underhåll av gångstråk och rulltrappor kring våra t-banestationer.

- Genom överenskommelsen möjliggörs byggandet av många nya bostäder i staden vilket är viktigt för Stockholms framtida utveckling, säger Kristina Axén Olin.

- Det är en bra överenskommelse för våra resenärer. SL får nu både trevligare stationer och säkrare bussgarage i centrala lägen i Stockholm. Det ger goda förutsättningar för att utveckla en ännu bättre kollektivtrafik i framtiden, säger SL:s styrelseordförande trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm (m).

- Efter många års förhandling är detta nu början på ett fruktbart samarbete mellan Stockholm stad och SL. Vi får möjlighet att utveckla attraktiva projekt i anslutning till våra stationer. Det kommer att göra SL-resan ännu mer attraktiv, avslutar Wennerholm.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Alecta Fastigheter storsatsning i Göteborg: "Dubbla beståndet inom fem till sju år"

Bolag Alecta Fastigheter gör en storsatsning på Göteborg. För att leda utvecklingen där hämtas Patrick Bernvid in som chef. För Fastighetssverige berättar han vad som lockade med att ansluta till Alecta Fastigheter, om bolagets ambitiösa planer för Göteborg och hur hans gamla fotbollskarriär hjälpt honom i fastighetsbranschen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY