Image

Midroc utvecklar bostäder i Malmö

Bostäder Midroc har tecknat ett exploateringsavtal med Malmö stad avseende utbyggnad av drygt 200 bostäder i Tygelsjö.
Publicerad den 21 April 2016
Utveckligen innebär nyproduktion av småhus och lägenheter. Bild: Midroc
Utveckligen innebär nyproduktion av småhus och lägenheter.

Midroc har i samarbete med Malmö stad och Lantmännen tagit fram förslag till en ny detaljplan för området som innebär nyproduktion av drygt 160 småhus och 50 lägenheter samt en mindre centrumbildning.

– Utvecklingen av området innebär att gammal industrimark nu kan tas i anspråk för nybyggnation av bostäder, såväl småhus som flerbostadshus. Tygelsjö får samtidigt en mindre centrumbildning med ett litet torg och ett urval av mindre butiker i anslutning till en ny livsmedelsaffär. Eftersom Malmö är i stort behov av nya bostäder så är utvecklingen av Tygelsjö angelägen, säger Magnus Norén, affärschef på Midroc.

När detaljplanen vunnit laga kraft kan rivning av en befintlig industribyggnad påbörjas. Därefter kan exploateringsarbetena, som inkluderar ledningsarbeten, markarbeten och byggandet av gator inom området, sättas igång. Bostadsbyggandet beräknas kunna starta under 2017, och därefter blir det en successiv utbyggnad av området.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige