Image
Magnolia Bostad säljer i Nya Hovås.
Magnolia Bostad säljer i Nya Hovås. Bild: Magnolia Bostad

Magnolia säljer till Heimstaden i Göteborg

Transaktioner Magnolia Bostad säljer 180 hyresbostäder i den nya stadsdelen Nya Hovås i Göteborg till Heimstaden Bostad. Projektet omfattar cirka 11 060 kvadratmeter BTA för bostäder samt cirka 2 500 kvm BTA handel och garage. Bedömt fastighetsvärde vid färdigställande uppgår till cirka 450 miljoner kronor.
Publicerad den 16 November 2020

Försäljningen sker som en bolagsaffär och avser fastigheten Hovås 451:67. Projektet ingår i ramavtalet med Heimstaden som tecknades i juni 2018, har lagakraftvunnen detaljplan och totalentreprenad är tecknad med Consto AB.

Stadsdelen Nya Hovås, med skog och hav inpå knuten, är en levande stadsdel med en varierande bebyggelse fylld med trevliga butiker och mötesplatser där en blandning av människor arbetar, bor och umgås. I den kontexten kommer detta nya kvarter att hitta sin plats. Husen är ritade av Arkitema architects. Byggnation beräknas påbörjas under första kvartalet 2021 och inflyttning är beräknad första kvartalet 2023. Efter försäljning och frånträde av projektet har Magnolia Bostad ett projektledningsavtal med köparen som löper fram till inflyttning. Projektledningsavtalet faktureras och intäktsredovisas löpande.

– Fastigheten har ett fint läge i Nya Hovås med närhet till naturupplevelser samtidigt som det har bra kommunikationer. Detta blir det andra stora projektet vi utvecklar i Göteborgsområdet och vi är glada över att få vara del av det framgångsrika stadsutvecklingsprojektet Nya Hovås, säger Niklas Ohldin, regionchef Väst på Magnolia Bostad.

Wistrand Advokatbyrå har agerat legala rådgivare till Magnolia Bostad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige