Image

Lundbergs tar full kontroll över Gårdakvarter

Transaktioner Lundbergs köper en fastighet av Platzer i norra Gårda och får därmed rådighet över hela kvarteret, där man tänker sig ett större kontorsprojekt.
Publicerad den 20 Januari 2016
Peter Whass. Bild: Lundbergs
Peter Whass. P-G Persson. Bild: Platzer
P-G Persson.

Lundbergs köper fastigheten Gårda 8:2 för 44 miljoner kronor, vilket är i nivå med Platzers bokförda värde.

Lundbergs har för avsikt att genomföra ett detaljplanearbete med syfte att skapa möjlighet för en större nybyggnation.

- Med detta förvärv har vi rådighet över ett helt kvarter, vilket ger oss möjlighet att skapa ett mycket attraktivt projekt i centrala Göteborg. Det är en spännande stad med positiv utveckling och därför vill vi givetvis utveckla och förädla våra innehav där, säger Peter Whass, vd för Fastighets AB L E Lundberg.

Platzer är efter försäljningen fortfarande den största fastighetsägaren i norra Gårda. Nu koncentreras den fortsatta utvecklingen i området till kontorsprojektet inom fastigheten Gårda 2:12 på Venusgatan 2-6, cirka 40 000 kvadratmeter nybyggd kommersiell area.

- Vi välkomnar att Lundbergs väljer att satsa på att utveckla sina fastigheter i Gårda, vilket gynnar områdets utveckling. Försäljningen skapar möjligheter för både Lundbergs och Platzer att fortsätta utveckla norra Gårda till det attraktiva område det har blivit, säger P-G Persson, vd för Platzer Fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige