Image

Lidl Sverige rekryterar tungt på fastighetssidan

Bolag Lidls expansionstakt i Sverige är hög. Målet är att öka med närmare 30 butiker de kommande åren. Därtill ska ett nytt huvudkontor och ett nytt lager realiseras. Stort fokus läggs på hållbara, innovativa lösningar. För att möta de höga ambitionerna stärks Lidls fastighetskontor Syd upp med nyrekryteringar i form av väletablerade Jonas Söderbergh, byggprojektledare, samt Miriam Stark, etablerare och projektutvecklare.
Publicerad den 30 Mars 2017
Jonas Söderbergh. Bild: Lidl Sverige
Jonas Söderbergh. Miriam Stark. Bild: Lidl Sverige
Miriam Stark.

– Med högt ställda ambitioner på fastighetssidan är strategiska nyrekryteringar av största vikt för att nå våra mål. Genom att få in tung kompetens med stor yrkeserfarenhet kan vi växla upp och stärka utvecklingen också inom de större byggprojekt som Lidl arbetar med, säger Lulu Gylleneiden, fastighetschef Lidls fastighetskontor Syd.

Jonas Söderbergh har gedigen erfarenhet av stora byggprojekt med bland annat anställningar som projektchef på NCC Property Development AB, Newsec Asset Management AB och Göteborgs Hamn i bagaget. Även inom Göteborgs Stad har Jonas Söderbergh mångårig erfarenhet som bygg- och underhållschef samt enhetschef för byggprojektledare. 

– Det känns väldigt inspirerande att få chansen att jobba med Lidl Sveriges framtida fastighetsprojekt. Lidl har genomgått en fantastisk resa. Utvecklingen av framtidens hållbara butiker är bara ett exempel på hur företaget skruvat upp sin ambitionsnivå. Jag ser fram emot att vara med och ta nästa steg. Där är integrerade byggprojektlösningar i till exempel centrala Göteborg en uttalad ambition, säger Jonas Söderbergh, byggprojektledare Lidls fastighetskontor Syd.

Till kontoret ansluter också Miriam Stark som ny etablerare och projektutvecklare. Med examen inom fastighetsföretagande, flera års erfarenhet på uthyrningssidan från MKB Fastighets AB och Limhamnshus AB samt Lidls egna traineeprogram i ryggen, ser Lidl viktiga kunskaper i Miriam Stark som de anser kommer stötta fastighetsutvecklingen framåt.

– Lidl har en spännande fastighetsportfölj och jobbar aktivt med utveckling av både koncept och etableringsmöjligheter. Det känns otroligt givande att få kliva in i rollen som etablerare och projektutvecklare i ett skede där vår nyaste butik utnämnts till världens grönaste nya handelsbyggnad, säger Miriam Stark, etablerare och projektutvecklare Lidls fastighetskontor Syd.

Jonas Söderbergh är placerad på fastighetskontorets avdelning i Göteborg. Båda har nyligen tillträtt sina nya roller.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige