Image

Kefren dag 1: Växjö i fokus

Transaktioner I dag inleds den stora auktionen då konkursade Kefren Properties fastigheter ska auktioneras bort. Bland dagens fastigheter återfinns åtta i Växjö varav två värderas till över 100 miljoner kronor. Den förre tennisstjärnan Stefan Edberg har nämnts i förhandssnacket – men själv ligger han lågt. - Jag ska inte dit, säger Edberg till Fastighetssverige.
Publicerad den 3 Oktober 2011
Dockan 9 är den fastighet som värderas högst i dagens auktion, 136 miljoner kronor. Bild: kefrenproperties.se. Bild: Kefren Properties
Dockan 9 är den fastighet som värderas högst i dagens auktion, 136 miljoner kronor. Bild: kefrenproperties.se.

Den förre världsstjärnan har satsat på fastigheter sedan 2004 genom sitt Edberg Fastigheter, som äger fastigheter i centrala Växjö.

Bland de intressanta fastigheterna som ska säljas på auktionen i dag finns bland andra Dockan 9 och Nunnan 7, centrala fastigheter som värderas till 136 respektive 120 miljoner kronor.

- Jag är alltid intresserad av centrala fastigheter i Växjö. Sedan har det hänt en del under resans gång, man får reda på mer och mer om fastigheterna och får göra bedömningar av fastigheterna och marknadsläget, säger Edberg.

Han ska inte på auktionen i dag, och om han ändå återfinns bland köparna så blir det tillsammans med partners, inte som ensam ägare.

I övrigt är Hemfosa, som köpte nästan allt vid den senaste Kronofogdeauktionen, intresserat av att köpa så mycket som möjligt även nu.

20 av fastigheterna som ursprungligen ingick i Kefrenbeståndet har redan sålts, den största av dem var fastigheten i Järfälla som JM köpte (se nyhet nedan). Dessutom har åtta fastigheter i Karlskoga sålts till en lokal aktör.

Fakta/ De här fastigheterna säljs i dag:

Bilen 1 i Sundsvall – förhandspris 23 miljoner kronor.
Veterinären 6 i Sundsvall – 5
Dingersjö 3:58, Kvissle 1:124 i Sundsvall – 2,2
Rälen 3, Fläkten 4, Umeå – 17
Bergnäset 3:38 och 3:39, Luleå – 2,6
Dockan 9 i Växjö – 136
Lyktan 4 i Växjö – 56
Nunnan 7 i Växjö – 120
Ljungadal 2 i Växjö – 10
Ljungadal 5 i Växjö – 10
Elefanten 1 i Växjö – 10
Ljungsåsa 16:7 i Växjö – 1,8

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige