Image

Känd finansman miljardsatsar på fastighetsprojekt

INVESTERING Den kände finansmannen Gustaf Douglas investerar sju miljarder kronor i utvecklingen av ett nytt handelsområde utanför Österåker, norr om Stockholm.
Publicerad den 6 Mars 2008

Finansmannen Gustaf Douglas är mest känd för sina stora investeringar i bolag som Securitas och Assa Abloy. Men han grundlade faktiskt sin verksamhet genom att köpa och sälja fastigheter. Och nu planerar han en investering på uppemot sju miljarder kronor i ett enormt fastighetsutvecklingsprojekt .

Det handlar om ett nytt handelsområde på familjens Douglas marker utanför Österåker, norr om Stockholm. Enligt tidningen Mitt i kan handelsområdet, som döpts till Rosenkälla, få en yta om 280 000 kvadratmeter. Går allt vägen inleds byggnationen under 2010.
- Jag ser inga reella hot. Även om vi går in i en långkonjunktur rullar det här vidare. Vi känner oss tämligen trygga, säger, Anders Tegelberg, Orrtornets vd tidningen Mitt i.


Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de bästa fastighetsaktierna

Bolag Frida Bratt som är sparekonom och expert på Nordnet ger sin syn på marknaden för Fastighetssverige. Här är de populäraste aktierna i branschen nu. Och det här tror hon om kontorsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY