Image
Johan Knaust, vd för K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB.
Johan Knaust, vd för K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB. Bild: K2A.

K2A köper i Luleå

Transaktioner K2A Fastigheter har tecknat avtal om att förvärva fastigheten Glidet 1 i Luleå, där 95 bostäder kommer att utvecklas. Säljare är Lerstenen och transaktionen baseras på ett fastighetsvärde om cirka 184 miljoner kronor.
Publicerad den 9 Mars 2021

Lerstenen kommer att finansiera, bygga och färdigställa projektet i dess helhet och K2A tillträder fastigheten efter färdigställt projekt, vilket bedöms ske under det andra kvartalet 2023. K2A har erlagt en handpenning vid ingående av avtalet och resterande betalning i samband med tillträde av de färdigställda fastigheterna. K2A avser att finansiera förvärvet genom banklån samt eget kapital.

Fastigheten kommer att omfatta totalt 95 hyreslägenheter med en uthyrningsbar area på cirka 4 600 kvadratmeter. Hyresvärdet beräknas uppgå till cirka 9 miljoner kronor på årsbasis. Projektet ligger i Kronanområdet cirka 3 kilometer från centrala Luleå och är en del av ett större utvecklingsområde som totalt väntas tillföra cirka 7 000 invånare i stadsdelen samt bostäder i olika upplåtelseformer, skolor, idrottshall och eget stadsdelscentrum med butiker och restauranger.

– Det är verkligen roligt att vi på kort tid nu tecknat två avtal om att bygga hyresbostäder i Luleå. Staden är en studentstad med aktivt näringsliv. Projektet är en del av en ny modern stadsdel i centrala Luleå, och är helt i linje med vår ambition att bli rikstäckande på hållbara bostäder i växande studentstäder, kommenterar Johan Knaust, vd för K2A.

Projektet kommer att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver och motsvara mellangrön, det vill säga den näst högsta miljöklassen enligt Ciceros ramverk.

Efter förvärvet består K2A:s bestånd i Luleå av två projekt som i slutet av 2023 planeras vara bebyggda med totalt 210 hyresbostäder.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige