Image

Ikea och Ikano köper mark i Umeå

Transaktioner Ikea och Ikano Retail Centres har skrivit på en avsiktsförklaring om köp av mark för framtida etablering av ett Ikea-varuhus och köpcentrum i området Entré Syd. Priset är satt till 110 miljoner kronor.
Publicerad den 7 September 2011

Reservationen av mark är ett första steg i det långsiktiga arbetet att skapa ökad tillgänglighet för god heminredning till låga priser för de många människorna i Umeåregionen.

Markreservationen är begränsad till tre månader efter att detaljplanen för området har vunnit laga kraft, men längst till 31 december 2013. Priset för marken är 110 miljoner kronor.
— Jag är väldigt glad över att Ikea nu tar detta första steg mot en etablering av verksamhet i Umeå. Ikea är efterlängtat av umeborna. Från kommunens sida ska vi fortsätta att underlätta för etableringen, säger Lennart Holmlund (S), kommunstyrelsens ordförande.

— Vi tror på en positiv utveckling i Umeåregionen och ser att heminredningsintresset här är stort. Vi är glada över att inleda ett positivt samarbete med Umeå kommun. Bland annat delar vi synen på att hållbarhetsfrågorna är viktiga, säger Peter Agnefjäll, vd för Ikea Sverige.

— Det finns en marknad för både Ikea och ett köpcentrum här. Vi är glada att kunna planera det med Ikea, säger Jan Kristensson, vd för Ikano Retail Centres.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige