Image
NCC ska skapa en ny kontorsbyggnad för Ikea i hemstaden Älmhult.

NCC landar Ikea-uppdrag i Älmhult

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Ikea Property AB bygga en ny kontorsbyggnad i Älmhult, Future IoS Blåsippan Hub.


Ikea öppnar en planeringsstudio på Frölunda Torg i november/december.

Ikea öppnar planeringsstudio på Frölunda Torg

Handel På fredag öppnar Ikea sin planeringsstudio på Kungsgatan i Göteborg – och nu står det klart att man även öppnar en planeringsstudio på Skandia Fastigheters Frölunda Torg till vintern.


Ikea kommer få en ny planeringsstudie i Sickla, Nacka.

Atrium Ljungberg tar till Ikea i Sickla

Bolag Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med Ikea Sverige, som öppnar en stor planeringsstudio i växande Sickla. På dryga 700 kvadratmeter erbjuds personlig service och rådgivning med fokus på kök, sovrum och förvaring. Etableringen av IKEA i Sickla är en del av Atrium Ljungbergs strategiska satsning på Sickla som destination för heminrednings- och köksintresserade.


Ikea öppnar butik på Kungsgatan, mitt i centrala Göteborg.

Ikea öppnar planeringsstudio i centrala Göteborg

Handel Ikea fortsätter sin satsning på planeringsstudios för att komma närmare människor i ett tiotal svenska städer. Redan till hösten öppnar Ikea sin nästa enhet på Kungsgatan, mitt i Göteborg. Syftet är att nå fler kunder och göra det lättare att få hjälp med att planera, inreda och beställa produkter ur sortimentet.


Ikeas planeringsstudio i Bromma Blocks öppnade på onsdagen.

Ikeas planeringsstudio i Bromma Blocks öppnad

Handel På onsdagen öppnade Ikea den första enheten i sin Stockholmsatsning – en planeringsstudio i Bromma Blocks.


Reza Shomali, utvecklingschef på Ikea Sverige.

Ikeas nya satsning: "Kan bli i fler städer än de tio"

Uthyrning Efter beskedet om Norrköping och de tio städerna: Ytorna de letar efter och den tajta tidsplanen – "ska ha öppnat tio ställen före jul".


Ikea öppnar mindre butiker - först ut är Norrköping.

Ikea öppnar mindre butiker – Norrköping först ut

Uthyrning Med start i höst börjar Ikea testa en ny typ av mindre butiksformat för att komma närmare människor i ett tiotal svenska städer. Syftet är att nå fler kunder och göra det lättare att få hjälp med att planera, inreda och beställa produkter ur sortimentet. Först på tur är Norrköping.


Jan-Erik Höjvall.

Amasten fortsätter köpa i Eskilstuna

Transaktioner Amasten har tecknat avtal om att köpa ett bostadshyreshus i Eskilstuna. Transaktionen sker i bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 42 miljoner kronor. Säljare är Happy Business Sweden. Amasten tillträder fastigheterna per den 1 oktober 2020.


Thomas Sandell.

Boklok inleder samarbete med Thomas Sandell

Bolag Boklok har startat ett samarbete med arkitekt SAR/SIR Thomas Sandell – en av Sveriges mest namnkunniga arkitekter och formgivare – från Sandellsandberg arkitekter. Samarbetet med Boklok kommer att fokusera på hållbara lösningar för exteriör miljö.


Boklok har köpt mark i Storbritannien.

Boklok gör första affären i Storbritannien

Transaktioner Bokloks brittiska gren, BoKlok UK Ltd, har landat sina första kontrakt på markområden sedan lanseringen i Storbritannien 2019.


Boklok bygger radhus i Rosengård.

Boklok bygger radhus i Rosengård

Bygg/Arkitektur I Västra Kattarp i stadsdelen Rosengård, Malmö, ska Boklok bygga 41 radhus i bostadsrättsform.


Pressad modekedja åter i blåsväder

Handel Fastighetsbolag riktar konkursanmälningar mot kedjan – som inte betalt hyran på över ett halvår.


Ikea planerar storinvesteringar

Bolag Ikea-koncernen planerar att investera 5,8 miljarder euro i fastigheter under kommande tre år. Investeringarna kommer att röra utveckling omkring bolagets butiker.


Peab bygger nytt Ikea-varuhus i Kållered

Handel Peab har fått uppdraget att bygga det nya Ikea-varuhuset i Kållered. Beställare är IKEA Fastigheter AB och kontraktssumman uppgår till 795 miljoner kronor.


Ikea får markanvisning för satsning i Malmö

Bygg/Arkitektur Ikea blir nästa stora aktör som väljer att satsa på Malmö Industrial Park i Norra Hamnen. Tekniska nämnden har godkänt markanvisningsavtal för ny logistik- och lagerverksamhet.


Boklok satsar på solceller på alla nya lägenhetshus

Energi/miljö Boklok blir första bostadsbyggaren i Sverige med solceller på samtliga nya lägenhetshus. Initiativet är ett samarbete mellan Boklok och Ikea Group.


Ikea släpper banbrytande AR-app

Handel Med nya appen Ikea place, blir det för första gången möjligt för kunden att se hur en möbel eller vara faktiskt kommer att se ut när den är på plats i hemmet. Och det hela är möjligt tack vare den nya AR-tekniken.


Ikea öppnar kökspop-up i Mood

Uthyrning Ikea öppnar en pop up-butik för kök i AMF Fastigheters Mood Stockholm.


Boklok planerar 20 bostadsrätter

Bostäder Skanska och Ikeas gemensamma boendekoncept BoKlok planerar att bygga 20 bostadsrätter på Fasseröd.


Ikeas jätteaffär klar

Transaktioner Ikeas planerade europeiska jätteaffär med engelska Pradera är nu klar. Pradera köper 25 handelsplatser för 900 miljoner euro, motsvarande cirka 8,6 miljarder kronor.