Image

Ica Fastigheter utvecklar Arninge handelsplats

Bygg/Arkitektur Täby Fastighets AB har utsett Ica Fastigheter som vinnare av markanvisningstävlingen gällande utveckling av Tumstocken 6 vid Arninge handelsplats i Täby. 
Publicerad den 2 Februari 2016

Området Arninge-Ullna är en expansiv del av Täby och ska utvecklas till en stadsdel som erbjuder handel, service och bostäder. När området är färdigbyggt kommer det att finnas drygt 2 000 bostäder där. Ett första steg är utvecklingen av handelsområdet Arninge.

– Vi gläder oss åt att få vara med och utveckla Täbys nya stadsdel. Vi kommer skapa förutsättningar för en modern Ica Maxi och en hållbar mötesplats med fokus på handel och service för alla som kommer leva och verka i denna expansiva del av Täby, säger Lena Boberg, vd för Ica Fastigheter.

Det vinnande förslaget gäller utveckling av fastigheten Tumstocken 6 om drygt 10 000 kvadratmeter handelsyta och innefattar en Ica Maxi, Apoteket Hjärtat och övrig service. Ica Maxi-butiken kommer förutom ordinarie handel att ha onlinehandel med Drive Thru. Parkeringen kommer att ha plats för 600 parkeringsplatser och erbjuda laddstolpar för elbilar. I samband med att den nya Ica Maxi-butiken öppnar kommer Ica Kvantum Arninge att stängas.

Byggnaden kommer att certifieras enligt systemet Miljöbyggnad. Preliminär byggstart är hösten 2017 och byggnaden beräknas vara färdigställd till hösten 2018.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige