Image

HFAB säljer till Willhem

Transaktioner Kommunala HFAB säljer två bostadshus på Andersbergsringen 253-271 i Halmstad till Willhem. Affären omfattar 60 lägenheter och köpeskillingen uppgår till 30,5 miljoner kronor. Willhem tillträder husen när fastighetsombildning har genomförts.
Publicerad den 7 Mars 2014

- Detta är en bra affär, både för hyresgästerna och HFAB. Det innebär att fler aktörer kan vara med och utveckla Andersberg och det stämmer med de intentioner som HFAB:s styrelse har gett bolagets ledning, säger Kjell Helgesson, styrelseordförande HFAB.

- Vi upplever att Willhem är en seriös och långsiktig aktör som vill vara med och utveckla Andersberg vidare. Jag vill poängtera att den här affären inte på något sätt påverkar våra ansträngningar att fortsätta utveckla Andersberg, säger Sven Alexandersson, vd på HFAB.

HFAB:s totala fastighetsbestånd på Andersberg omfattar 1 164 lägenheter med en bostadsyta på 80 285 kvadratmeter. Den aktuella försäljningen avser två hus med adress Andersbergsringen 253-271. De båda husen innehåller vardera 30 lägenheter, med en total bostadsyta på cirka 3 762 kvadratmeter.

- Vår ambition är att fortsätta växa i Halmstad för att på sikt kunna nå en volym som gör att vi kan etablera en egen organisation på plats, säger Mikael Granath, vd på Willhem.

Relaterade artiklar

Ämnen

Willhem på Branschguiden

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag.

Läs mer om Willhem på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige