Image
Trelleborg.
Trelleborg. Bild: Susanne Nilsson

Hemsö förvärvar tre fastigheter i Trelleborg

Transaktioner Hemsö förvärvar ett halvt kvarter i centrala Trelleborg bestående av tre befintliga fastigheter om 5 900 kvadratmeter och byggrätter på 15 000 kvadratmeter. Investeringen uppgår till cirka 80 miljoner kronor.
Publicerad den 10 Januari 2019

Kvarteret där även Rådhuset är beläget ligger nära citykärnan i Trelleborg. De förvärvade fastigheterna består förutom av byggrätten av en handelsfastighet samt ett magasin, det så kallade Thelinska Magasinet. Förvärvet sker från ett konkursbo och de största hyresgästerna i handelsfastigheten är i dag H&M, Swedbank och Region Skåne.
– Vi är mycket glada över att kunna bidra till Trelleborgs stadsutveckling. Trelleborgs kommun går en intressant framtid till mötes med fokus på tillväxt och intressanta stadsbyggnadsprojekt. Vi ser en stor utvecklingspotential i fastigheterna och kommer nu att påbörja planeringen för området med inriktning på samhällsservice, säger Robert Cardell, Projektutvecklare på Hemsö.
– Det är med stor glädje och tillförsikt vi kan konstatera att arbetet med kvarteret Herkules nu kan gå vidare. Abitares konkurs har bromsat utvecklingen i detta Trelleborgs mest centrala kvarter och nu hälsar vi Hemsö varmt välkomna och vi ser fram emot att få vara en del i omdaningen, säger Mikael Rubin, kommunstyrelsens ordförande.
– Trelleborg är inne i en mycket spännande och expansiv fas, och där är kvarteret Herkules en av nyckelspelarna, säger kommundirektör Fredrik Geijer. Rådhuset finns mitt i kvarteret och vi ser nu fram emot att gemensamt med Hemsö utveckla Trelleborgs stadskärna till en attraktiv plats att bo och verka i.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige