Image

Heba och JM köper av varandra

Transaktioner Heba köper ett byggprojekt i Råcksta av JM. Samtidigt köper JM en fastighet av Heba i Nälsta.
Publicerad den 31 Mars 2011

Heba har tecknat avtal med JM om att köpa mark med tillhörande byggprojekt avseende 77 hyresbostäder i Råcksta i kvarteret Vattenfallet.

Förvärvet genomförs som en bolagsaffär och projektet omfattar ett punkthus i 13 våningar.

Värdet av affären med JM uppgår till 167 miljoner kronor. Byggstart planeras till juni 2011 med färdigställande till december 2012.

Fastigheten ligger i anslutning till Vällingby Trädgårdsstad, det nya bostadsområde som planeras på Vattenfalls nuvarande kontorsfastighet strax intill Råcksta T-banestation.

JM köper samtidigt fastigheten Gästabudet 2 i Nälsta av Heba. Försäljningen genomförs som en bolagsaffär och tillträde äger rum den 1 juli 2011.

Kvarteret Gästabudet omfattar 102 lägenheter med en total area om 7 100 kvadratmeter.
Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 101,8 miljoner kronor.

- Förvärvet av kvarteret Vattenfallet och försäljningen av kvarteret Gästabudet är ett led i Hebas strategi att föryngra och energieffektivisera fastighetsbeståndet, säger Hebas vd Lennart Karlsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

HEBA Fastighets AB på Branschguiden

HEBA Fastighets AB är ett fastighetsbolag med hyresbostäder i flerfamiljshus samt lokaler i Stockholmsområdet. HEBAs affärsidé är att erbjuda sina hyresgäster en hög servicenivå, ett attraktivt och tryggt boende med fokus på Stockholmsregionen genom ett långsiktigt ägande, engagerad förvaltning och aktiv fastighetsutveckling. HEBA Fastighets AB omfattar ca 3 000 bostäder och 280 lokaler. Antalet fastigheter uppgår till 60 i Stockholm med dess närförorter. HEBA är sedan år 1994 noterad på Nasdaq OMX Stockholmsbörsen, Mid Cap listan.
Läs mer på www.hebafast.se

Läs mer om HEBA Fastighets AB på Branschguiden

Lediga Fastighetsjobb

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför tankade insidern aktier i Diös

Bolag Styrelseledamoten Ragnhild Backman har fyllt på med fler aktier i Diös. Fastighetssverige når henne på telefon när hon befinner sig på Åre Business Forum. Här är bakgrunden till investeringsbeslutet och därför är Diös ett bättre val än de andra fastighetsföretagen: "Finns mycket spännande".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY