Image

Fullt uthyrt hos Prologis i Jönköping

Uthyrning DHL Supply Chain hyr ytterligare 10 000 kvadratmeter i Prologis Park i Jönköping. Det innebär att hela anläggningen på totalt 82 000 kvadratmeter är fullt uthyrd, vilket i sin tur innebär att samtliga Prologis anläggningar i Sverige är fullt uthyrda.
Publicerad den 20 Januari 2011
Annons
Image

DHL hyr sammanlagt cirka 60 000 kvadratmeter och DB Schenker 22 000 kvadratmeter i Prologis Park i Jönköping.

I och med det här avtalet är Prologis samtliga anläggningar i Sverige fullt uthyrda. Sedan starten 2002 har Prologis utvecklat och hyrt ur logistikanläggningar med en sammanlagd yta på 286 000 kvadratmeter i Göteborgsområdet, Stockholmsområdet, Jönköping, Norrköping och Örebro.

Ytterligare 63 000 kvadratmeter är under produktion i Vaggeryd utanför Jönköping.

Hemelektronikföretaget Expert kommer att hyra hela den ytan för sitt nya nordiska logistikcenter. Prologis bygger även ut sin anläggning i Arlanda, som hyrs av DB Schenker, med 8 000 kvadratmeter.


Relaterade artiklar

Ämnen

Prologis Norden på Branschguiden

Prologis, med huvudkontor i USA, är den ledande globala leverantören av logistikfastigheter. Företaget äger och förvaltar omkring 63,9 miljoner kvadratmeter moderna logistikfastigheter i 19 länder världen över. Prologis logistikparker ligger alltid i närheten av flygplatser, hamnar och/eller motorvägar för bästa transportmöjligheter.

I Sverige äger och förvaltar Prologis cirka 483,000 kvadratmeter. Prologis Norden har varit aktivt på den nordiska marknaden sedan 2002.

Läs mer om Prologis Norden på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

De vinner prestigeuppdrag när börsjätten bygger höghus

Bygg/Arkitektur Skanska siktar på 30 000 kvadratmeter förtätning med kongresscenter och hotell i centrala Lund. Läs om vilket kontor som står bakom det vinnande arkitektförslaget och se bilder på det ambitiösa projektet i direkt anslutning till Lund C.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY