Image

Fabege: Resultat på nästan två miljarder

Bolag Höga värdeförändringar bidrog till att Fabeges halvårsresultat före skatt uppgick till 1 951 miljoner kronor (686). Periodens resultat efter skatt uppgick till 1 535 miljoner kronor (563), motsvarande 9,28 kronor per aktie (3:40).
Publicerad den 6 Juli 2015
Christian Hermelin. Bild: Fabege
Christian Hermelin.

Hyresintäkterna minskade till 998 miljoner kronor (1 039) till följd av ett mindre fastighetsbestånd i jämförelse med föregående år. I identiskt bestånd ökade intäkterna med cirka 6 procent.

Driftsöverskottet minskade till 715 miljoner kronor (738). I identiskt bestånd ökade driftsöverskottet med cirka 6 procent. Överskottsgraden ökade till 72 procent (71).
Förvaltningsresultatet ökade med 16 procent till 369 miljoner kronor (317).

Realiserade och orealiserade värdeförändringar på fastigheter uppgick till 1 381 miljoner kronor (646) och på räntederivat till 137 miljoner kronor (-287).

Periodens resultat före skatt uppgick till 1 951 miljoner kronor (686). Periodens resultat efter skatt uppgick till 1 535 miljoner kronor (563), motsvarande 9:28 kronor per aktie (3:40).

Soliditeten uppgick till 38 procent (38) och belåningsgraden uppgick till 56 procent (60).

Överskottsgraden ökade till 72 procent (71), vilket är rekordhögt för att vara ett första halvår.

Nettouthyrningen under årets första sex månader uppgick till 51 miljoner kronor.

- Fabeges satsning på stadsdelsutveckling har varit framgångsrik. De från Catena nyligen förvärvade projektfastigheterna i anslutning till Arenastaden ligger väl i linje med denna satsning, och är en betydande pusselbit i ett fortsatt värdeskapande. Överlag är marknaden fortsatt stark med hög efterfrågan på hållbara moderna kontor i attraktiva spårbundna lägen, säger Christian Hermelin, vd för Fabege.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige