Image

Estea öppnar för riktad nyemission

Ekonomi/Finansiering Estea AB:s helägda dotterbolag Estea Sverigefastigheter 3 AB utreder förutsättningar för en riktad nyemission i bolagets noterade kapitalandelsbevis om upp till maximalt 300 miljoner kronor. Det meddelade bolaget under onsdagen.
Publicerad den 12 Oktober 2016

Man avser att använda eventuell emissionslikvid till värdehöjande investeringar inom befintligt fastighetsbestånd samt till nya köp i enlighet med fastställda investeringskriterier.

Med stöd av mandat från den extra bolagsstämman den fjärde oktober har styrelsen gett förvaltaren Estea AB i uppdrag, och i samråd med ABG Sundal Collier, att utreda förutsättningarna för en riktad nyemission genom ett så kallat ”book-building”-förfarande.

LÄS MER: Riktade nyemissioner – trend i fastighetsbranschen

Kapitalandelslånet har en löptid till 30 juni 2020 med en möjlighet till förlängning för Bolaget till 30 juni 2022. Kapitalandelsbevis vilka är fritt överlåtbara utan belastning och kan således innehavs i alla typer av aktie och fonddepåer samt ISK och Kapitalförsäkringar.

Kapitalandelsbevisen är noterade på NGM/NDX sedan 2015 och löper med en årlig ränta om 6,25 procent, där räntan utbetalas kvartalsvis i efterskott.

Utöver räntan har innehavaren rätt till del av bolagets totala ackumulerade resultat. Sådant resultat kan uppstå exempelvis i form av reavinster vid avyttringar av fastigheter och/eller ackumulerade vinster genererade av bolagets fastigheter.

Resultatandelen tillfaller innehavaren vid den slutliga återbetalningen av kapitalandelsbevisen, där återbetalningsbeloppet uppgår till dels det nominella lånebeloppet samt 75 procent av bolagets ackumulerade resultat för det fall det är positivt eller 100 procent av bolagets ackumulerade resultat för det fall det är negativt.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige