Image
Jakob Fyrberg, vd för Emilshus.
Jakob Fyrberg, vd för Emilshus. Bild: Emilshus

Emilshus köper i Småland för 422 miljoner

Transaktioner Emilshus har tecknat avtal om förvärv av fastigheter i Värnamo och Växjö till ett fastighetsvärde om 422 miljoner kronor med ett totalt årligt hyresvärde om 31,8 miljoner kronor.
Publicerad den 20 Oktober 2021

I Värnamo har Emilshus avtalat om förvärv av en industri-/lagerfastigheter med en uthyrbar area om 33 400 kvadratmeter och Hilding Anders som hyresgäst. I Växjö har Emilshus avtalat om förvärv av en industri-/lagerfastigheter med en uthyrbar area om 41 200 kvadratmeter och Spaljisten AB som hyresgäst. Säljare av båda fastigheterna är Niam.

Totalt årligt hyresvärde för fastigheterna uppgår till 31,8 miljoner kronor och genomsnittlig återstående avtalslängd är 20,1 år. Fastigheterna som är fullt uthyrda planeras tillträdas under fjärde kvartalet 2021.
– Emilshus fortsätter att växa i hög takt enligt plan. Med dessa förvärv adderar vi fastigheter till portföljen som passar Emilshus mycket väl. Det är lätt industri och lager med långa hyresavtal i Småland", kommenterar Jakob Fyrberg, vd för Emilshus.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Batljan: "Vi kommer aldrig släppa JM"

Bolag Den 20 juni köpte SBB 20 procent av kapitalet i JM och under hösten har börsjätten fyllt på ännu mer och äger nu 27 procent av aktierna. Det har spekulerats om SBB kan komma att lägga ett bud på hela bolaget men kring det ämnet är Ilija Batljan som väntat fåordig. SSB-vd:n ser i alla fall JM som en långsiktigt investering för sitt snabbväxande bolag, det berättade han bland annat under ett event som Aktiespararna ordnade under tisdagen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY