Image

Eiendomsverdi köper majoritetspost i Värderingsdata

Bolag Norska Eiendomsverdi har köpt en majoritetspost i Värderingsdata och blir en stor aktör inom värdering av bostäder.
Publicerad den 24 Mars 2011

Eiendomsverdi och Värderingsdata sysslar med värderingstjänster och prisinformationstjänster på den norska respektive svenska bostadsmarknaden, företrädesvis bank- och fastighetsmäklarbranschen.

Värderingsdatas tidigare huvudägare, Berndt Ringdahl och Christian Fjordskär, kommer även i fortsättningen att både vara delägare och verka inom företaget liksom övrig personal. I samband med samgåendet kommer Christian Fjordskär tillträda som ny vd för bolaget.

- Det känns oerhört värdefullt att Eiendomsverdi AS blir partner. Eiendomsverdi AS kommer att bli en naturlig delägare till Värderingsdata där vi tillsammans kan vidareutveckla företagets produktportfölj genom att ta det bästa ur två världar och implementera i en gemensam plattform. Med samgåendet stärker vi också våra resurser för utveckling och kommer att kunna erbjuda banksektorn, i princip, samma tjänster för värdering av bostäder i både Norge och Sverige, säger Christian Fjordskär, vd i Värderingsdata AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige