Image

Danskar planerar att bygga köpcentrum i Ängelholm

HANDEL Det danska fastighetsbolaget Landmark planerar att bygga ett mindre köpcentrum i Ängelholm. Förhoppningen är att inflyttning ska ske nästa år.
Publicerad den 9 Mars 2008

Ett helt nytt handelsområde håller på att växa fram i Ängelholm skriver Helsingborgs Dagblad.

Inom kort öppnar NP Nilsson på Kungsgårdsleden, Peab ska bygga ett handelshus mellan Midgården och motorvägen, och flera handlare planerar att flytta in i en fastighet som ska uppföras nära Ica Maxi.

Nu är dessutom Landmark på väg att köpa en tomt på Framtidsgatan.
Marken har varit till salu i flera år, och ägs av Falvir AB.
- Landmark har option på tomten fram till 15 maj och deras representanter uppger att de förmodligen kommer att utnyttja förköpsrätten, säger Göran Månsson, vd för Falvir, till Helsingborgs Dagblad.

Landmarks planer går ut på att bygga en fastighet med en bottenyta på litet mer än 3 000 kvadratmeter. Varje butik får egen entré. Det handlar om extern handel, eller så kallad volymhandel. Till exempel elektronik, möbler och vitvaror.

- Vi hoppas på byggstart i år och inflyttning nästa år, säger projektledaren Robert Strandberg till HD.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige