Image
Per Svensson, vd för Croisette.
Per Svensson, vd för Croisette. Bild: Croisette

Croisette får uthyrningsuppdrag i Borås

Bolag Croisette har fått uppdraget av Serneke att arbeta med uthyrningen av cirka 3 600 kvadratmeter kommersiella lokaler i projektet Kv Björnflokan.
Publicerad den 31 Januari 2022

Här byggs ett modernt bostadskvarter på gränsen mellan stadsdelen Druvefors och Borås stadskärna och utöver de kommersiella lokalerna byggs även en förskola, ett parkeringshus och projektet Blomsterängen med cirka 320 hyresrätter, varav en tredjedel av bostäderna blir studentlägenheter. De kommersiella lokalerna kommer vara en blandning av butiksyta, kafé och restaurangverksamhet och jakten efter de perfekta aktörerna är i full gång.

Projektet planeras vara klart i slutet av 2022.
– Detta är ett väldigt spännande stadsutvecklingsprojekt i centrala Borås, och med dess mix av bostäder och kommersiella lokaler så kommer det att bli ett levande område under dygnets alla timmar. Vi ser fram emot att kunna välkomna hyresgäster till detta kvarter och är säkra på att det kommer vara ett centralt område att trivas och utvecklas i, säger Jon Blomberg, Affärschef, Serneke.

Fastighetsägare är Trenum.

Spadtaget för projektet blev samtidigt ett officiellt startskott för produktionen av den hyresrättsportfölj som Trenum, ägt av Balder och Tredje AP-fonden, förvärvade av Serneke i december 2019. I affären ingick sammanlagt fem markområden med tillhörande bostadsprojekt i Borås, Göteborg, Trollhättan, Vänersborg och Älvängen.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Combify revolutionerar stadsutvecklingens största problem och får medalj av Konungen

Bygg/Arkitektur Kungens medalj och stora investerare. Combify har tagit sig an kanske ett av byggbranschens största problem – informationen. Särskilt den om tidiga detaljplaner, berättar en av medgrundarna. I Combifys plattform man hitta allt från detaljplaner, markanvisningar, planprocesser och fastighetsdetaljer. Att lösa problem och berätta berättelsen om staden är grunden i den framgång som Rim Alexandra Halfya och Alaa Alshawa gjort med deras plattform.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige