Image
1245 Broadway.
1245 Broadway. Bild: Corem

Corem tecknar hyreskontrakt i New York

Uthyrning Corem har, genom sitt dotterbolag Klövern, tecknat ett hyreskontrakt med A24 Films avseende cirka 3 800 kvadratmeter kontorsyta i projektfastigheten 1245 Broadway i New York. Hyresgästen, ett amerikanskt underhållningsföretag inom film och tv, kommer att flytta in under andra halvåret 2022 och hyrestiden är 15 år.
Publicerad den 26 Oktober 2021

1245 Broadway, en modern kontorsbyggnad om totalt 23 våningar belägen i hörnet av Broadway och 31st Street på Manhattan, är Corems största pågående projekt och utvecklas i samarbete med GDS Development Management (GDSNY). Byggnaden certifieras enligt Leed Gold och kommer att erbjuda kontorsytor med den senaste teknologin vad gäller luftkvalitet och beröringsfria system.

– Vi är mycket glada över att kunna kommunicera att vi tecknat hyreskontrakt med A24 Films avseende 4 våningsplan i vårt största pågående projekt, 1245 Broadway. A24 Films är en välrenommerad aktör i sin bransch och vi är mycket glada att de beslutat att placera sitt nya New York-kontor i vår fina fastighet. Vi ser att uthyrningsmarknaden återhämtar sig väl i New York och vi hoppas kunna kommunicera ytterligare uthyrningar innan året är slut, säger Jens Andersson, Corems finanschef och ansvarig för bolagets USA-verksamhet.

– Det här är en strategiskt viktig uthyrning i vårt största pågående projekt som kommer ge en positiv effekt på nettouthyrningen i det fjärde kvartalet, säger Corems vd Eva Landén.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige