Image

Convendum till Glashuset vid Slussen

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med coworking-aktören Convendum om dryga 5 100 kvadratmeter i Glashuset vid Slussen.
Publicerad den 29 Mars 2018
Annons
Image
Glashuset. Bild: Erik Lefvander
Glashuset.

Convendum är en mötesplats för innovation, kapital och utveckling där små och stora företag inom olika branscher möts. Convendums kontrakt i Glashuset är på tio år och inflyttning beräknas ske senast april 2019.

– Convendum ska bli ledande inom coworking-center i Norden. Det moderna digitala samhället ställer nya krav på kontoret som mötes- och kommunikationsplattform. Det unika med Convendums koncept är att vi ligger i premiumsegmentet, och samtidigt sänker kundföretagens kontorskostnader. Efterfrågan på flexibla och välutrustade kontor är stor och nu ökar vi takten, bland annat genom den strategiskt viktiga etableringen i Glashuset, säger Håkan Jeppsson, vd på Convendum.

I Glashuset finns sedan tidigare hyresgäster som Tengbom, Wingårdhs, Ecster, Proventus och HiQ.

– Vi är väldigt glada att ett så spännande företag som Convendum väljer att flytta till Glashuset. Konceptet är ett starkt komplement till vårt utbud av moderna kontorslösningar. Just nu sker det mycket i området och vi är säkra på att framväxten av Nya Slussen kommer att lyfta området ännu mer framöver. Convendums etablering är ett kvitto på platsens attraktivitet, nu och i framtiden, säger Petter Klingofström, Senior Leasing Advisor, Atrium Ljungberg.

Hyresavtalet med Convendum är ett så kallat grönt hyresavtal - en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här vill Niam växa i Norge

Bolag Niam har adderat ytterligare en marknad till sin norska portfölj. Torstein Bomann-Larsen, Associate Director Transactions Norway på Niam, berättar för Fastighetssverige hur man ser på Bergenmarknaden, den nya investeringen samt var i Norge de letar efter nya investeringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY