Image
Nybrogatan 17.
Nybrogatan 17. Bild: 3XN/Tomorrow

Convendum öppnar på Nybrogatan 17

Uthyrning Convendum fortsätter plantera sin coworkingflagga runtom i Stockholm. Nu står det klart att man öppnar på 2 400 kvadratmeter hos Humlegården på Nybrogatan 17 i Stockholm.
Publicerad den 28 Januari 2019

På Nybrogatan pågår ett spännande projekt bestående av två delar, där Humlegården restaurerar Astoriahuset mot Nybrogatan samt uppför en ny byggnad, Nybrogatan 17, mot den intilliggande Sofie Almquist plats. I uthyrningsarbetet har man fokuserat på tre komponenter: en restaurang av hög kvalitet, ett kontorserbjudande som baseras på flexibilitet och på de tre översta våningsplanen skapas karaktärsfulla kontorslokaler med genomtänkta planlösningar. Sedan tidigare är det klart att stjärnkrögaren Björn Frantzén kommer att etablera en restaurang i Astoria. Genom uthyrningen till Convendum tillförs nu även ett koncept som gör Nybrogatan 17 tillgängligt för både små och stora företag.

Convendum hyr tre våningsplan med en sammanlagd yta om 2400 kvadratmeter. Här erbjuds premiumkontor med flexibla hyresavtal som inkluderar möbler, teknik och service i en högkvalitativ miljö. Medlemskap i Convendum ingår, vilket ger access till samtliga co-workingcenters i Sverige. Genom ett samarbete med Humlegården kommer även de övriga hyresgästerna att få tillgång till Convendums konferenscenter, projektrum och café. Inflyttning sker under Q2 2020.
– Convendums trettonde etablering i Sverige sker i Humlegårdens fantastiska prestigefastighet, som har ett oslagbart läge. Vi är mycket glada över vår etablering på Nybrogatan som blir vårt flaggskepp vid Stureplan, säger Håkan Jeppsson, vd och grundare på Convendum.

Humlegårdens omfattande projekt, som består av både en gedigen restaurering och en ny byggnad med hög arkitektonisk ambition, planeras stå klart under 2020. I Björn Frantzéns satsning i Astoria kommer den gastronomiska upplevelsen att präglas av tillgänglighet och umgänge och luta åt ett livfullt, internationellt brasseri med generösa öppettider. Kontorsytorna återfinns i den nya byggnaden strax intill, och sträcker sig över totalt 4500 kvm fördelat på sex våningsplan. Här finns även en stor terrass med utsikt över takåsarna, tillgänglig för alla hyresgäster i fastigheten.
– Vi vill skapa en dynamisk plats där alla delar av upplevelsen är av hög klass. Etableringen av Frantzén Group och nu även Convendum är helt i linje med vår vision om att göra Nybrogatan 17 och Astoria intressanta och tillgängliga. Ett spännande sammanhang som attraherar många olika verksamheter och människor, säger Maria Lidström, Stadsutvecklingschef på Humlegården.
– Flexibilitet är en viktig del i vårt kunderbjudande. Vi tar alltid utgångspunkt i platsen, med målsättningen att utforma ett så relevant erbjudande som möjligt. Här har vi valt att kombinera co-working med klassiska kontorsplan i en exceptionell miljö för att skapa en föränderlig plats där man som kund kan växa då behov uppstår, samtidigt som man får möjlighet att interagera med andra verksamheter, säger Anna Kullendorff, affärsutvecklingschef på Humlegården.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige