Image
Fredrik Widlund, vd på CLS Holdings.
Fredrik Widlund, vd på CLS Holdings. Bild: CLS

CLS Holdings säljer i Tyskland

Transaktioner Säljer fastighet med stora vakanser.
Publicerad den 7 Augusti 2020

Albert-Einstein-Ring 17-21 förvärvades av CLS 2017 som en del av Metropolis-portföljen och består av 13 419 kvadratmeter kontor belägna i Bahrenfeld-området i Hamburg. Även om fastigheten erbjuder långsiktig potential eftersom området och kollektivtrafiken förbättras under det kommande decenniet, har fastigheten för närvarande högre vakansnivåer och uppfyller inte längre bolagets kriterier för portföljinnehav.

Försäljningen ger en initial avkastning på 3,6 procent. Fredrik Widlund är vd på CLS och kommenterar affären:

– Medan Hamburg fortfarande är en av våra viktigaste marknader, fångar denna avyttring värde för våra investerare idag och frigör kapital som kan återvinnas tidigare till möjligheter med en bättre inkomstprofil. Vi fortsätter att se spännande möjligheter på våra viktiga marknader och tror starkt på motståndskraften och attraktionen hos väl belägna, prisvärda kontor på icke-prime-platser.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Lediga Fastighetsjobb

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför tankade insidern aktier i Diös

Bolag Styrelseledamoten Ragnhild Backman har fyllt på med fler aktier i Diös. Fastighetssverige når henne på telefon när hon befinner sig på Åre Business Forum. Här är bakgrunden till investeringsbeslutet och därför är Diös ett bättre val än de andra fastighetsföretagen: "Finns mycket spännande".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY