Image
CA Fastigheter köper mark i Borås.
CA Fastigheter köper mark i Borås.

CA Fastigheter förvärvar mark i Borås

Transaktioner CA Fastigheter genomför ett förvärv av fastigheten Hevea 6 i Nordskogen, Borås. Fastigheten innefattar cirka 100 000 kvadratmeter markareal. Tillsammans med CA Fastigheters befintliga fastighet Hevea 4, som ligger bredvid, omfattar dessa två fastigheter cirka 190 000 kvadratmeter markareal.
Publicerad den 21 Oktober 2022

I första skedet i utvecklingen av den förvärvade fastigheten kommer en lagerfastighet på cirka 15 000 kvadratmeter att uppföras åt hyresgästen Wikholm Form. Utöver den etableringen finns stora möjligheter för fler företag att etablera sig på fastigheten.

CA Fastigheters vision för fastigheten och området är en blandning av olika typer verksamheter och företag. Främst lager och logistik, sällanköpshandel och proffsbutik men även upplevelse- och restaurangverksamhet.

– Vi ser en stor potential för området och med våra två fastigheter. Läget är starkt, i närhet till växande delar av Borås samt med direkt anslutning till riksväg 42. På sikt kan det växa och bli ett nytt handels- och industriområde, säger CA Fastigheters regionchef Morgan Ulvestig.

Med förvärvet av fastigheten fortsätter CA Fastigheter sin strategi att växa i starka regionstäder.

CA Fastigheters fastighetsbestånd i Borås uppgår efter förvärvet och Wikholms etablering till cirka 95 000 kvadratmeter.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige