Image

Byggstart för Prime Livings studentbostäder i Göteborg

Bygg/Arkitektur Efter att Prime Living fått klartecken från Göteborgs stad tas nu första spadtaget för 208 tillfälliga studentbostäder.
Publicerad den 25 Juni 2015

Bostäderna kommer att byggas på den långsmala markytan mellan Beryllgatan och Stora Fiskebäcksvägen, ett välkommet tillskott i Grevegårdsområdet i Västra Frölunda, Göteborg.

- Det känns väldigt roligt att dra igång satsningen för fler studentbostäder. Vi ser fram emot att redan under 2015 kunna erbjuda studenter ett bra boende med bland annat eget kök, helkaklat badrum och egen balkong i ett läge med bra kollektivtrafik. Jag tycker vi har hittat en bra process för att på kort tid kunna producera studentbostäder som både har kvalité och rimliga hyror, säger Jan Severa, vd för Prime Living.

- Med den takt Göteborg växer behöver vi fler byggaktörer och fastighetsägare som vill vara med och utveckla staden. Prime Living har visat att de har höga ambitioner och det är roligt att de vill vara först ut med att förse Göteborg med tillfälliga bostäder med fokus på låga hyror och högsta möjliga kvalitet. Modulbostäder av denna typ pressar byggkostnaderna samtidigt som de bidrar till att minska bostadsbristen och hyresnivåerna hålls därmed låga, säger Jahja Zeqiraj, ordförande (S) i Fastighetsnämnden, Göteborg.

- Vi är väldigt glada över att fastighetsnämndens ordförande vill uppmärksamma våra nya studentbostäder i Göteborg. Bristen på bostäder är stor i alla våra storstäder och vår ambition är att påbörja 584 studentbostäder under 2015 i Göteborg, säger Jan Severa.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige