Image

Prime Living bygger 729 studentlägenheter i Göteborg och Täby

Bygg/Arkitektur Studenbostadsutvecklaren Prime Living bygger vidare på sitt bestånd med nya projekt om 567 lägenheter i Göteborg och 162 i Täby.
Publicerad den 5 September 2014

Prime Living är överens med Göteborgs kommun om att teckna ett 20-årigt arrendeavtal. Det möjliggör en snabb byggstart där bostäderna kommer vara klara för inflyttning redan 2015. Den tilldelade marken finns på Beryllgatan i Tynnered och Herkulesgatan på Hisingen. Husen prefabriceras i fabrik och har en stomme av stål och betong.

- Vi kan nå en produktionstakt om 100 stycken inflyttningsklara lägenheter per månad. Hela Göteborgsprojektet beräknas kunna genomföras på nio månader från byggstart, säger Prime Livings vd Jan Severa.

Hyresintäkterna kommer uppgå till 31 miljoner kronor årligen. Investeringen om 250 miljoner kronor finansieras genom 50 miljoner i eget kapital och resten genom lån. En kapitalanskaffning kommer ske inom kort. Byggstarten planeras därefter äga rum senare i höst.

Vid Roslags-Näsby station avser Prime Living uppföra en studentskrapa om 17 våningar. Ingången sker direkt från stationshuset. Goda kommunikationer innebär att studenter når Universitetet med en restid på 8 minuter och Tekniska Högkolan 12 minuter.

Prime Living utsågs till en av vinnarna i Täby kommuns markanvisningstävling för den nya stadsdelen Västra Roslags-Näsby. Totalt kommer 162 studentlägenheter att uppföras. Detaljplanen beräknas genomföras under 2015-16 och därefter kommer byggstarten äga rum 2017 med inflyttning året därpå. Studentlägenheterna byggs i betong men med samma modulära tänkande som är ett kännetecken för Prime Living.

- Vi har tillsammans med ÅWL Arkitekter ritat en studentskrapa som vi tror kommer bli ett viktigt landmärke i Täby Kommun, säger Jan Severa, vd för Prime Living.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige