Image
Bonava köper cirka 150 byggrätter i Haninge.
Bonava köper cirka 150 byggrätter i Haninge. Bild: Istock

Bonava förvärvar cirka 150 byggrätter i Haninge

Transaktioner Bonava har tecknat avtal om förvärv av fyra fastigheter om 90 000 kvadratmeter i Haninge, där Bonava avser att uppföra cirka 150 svanenmärkta bostäder. Säljaren är en privat fastighetsutvecklare och affären uppgår till 153 miljoner kronor i underliggande fastighetsvärde. Tillträde till fastigheterna äger rum under det tredje kvartalet 2022 och produktion av de första bostäderna förväntas ske efter fastställd detaljplan, tidigast 2026.
Publicerad den 30 Juni 2022
Annons
Image

– Med det här markförvärvet säkrar vi en framtida produktionsvolym i Haninge, en kommun som växer och som vi har goda erfarenheter av att verka i. Vi har för närvarande ett hundratal lägenheter i produktion i Vega och har tidigare även byggt ett grannskap bestående av 90 enfamiljshus i Nedersta. Vi ser fram emot att delta i det kommande detaljplanearbetet, säger Anne Schönberg, regionchef Stockholm, Bonava Sverige.

Den aktuella marken inbegriper 90 000 kvadratmeter och är belägen i Vendelsö-Gudö, Haninge, där Bonava planerar för ett grannskap med blandande upplåtelseformer, varav merparten enfamiljshus. Projektet kommer att uppföras i ett område med närhet till skolor, förskolor och service. Området ligger naturskönt med bland annat Drevviken och Långsjön på promenadavstånd.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Lågkonjunktur skulle kunna stärka oss"

Bolag Efter en period av stark tillväxt renodlar John Mattson sin fastighetsportfölj för att stärka bolaget ytterligare inför framtiden. För Fastighetssverige berättar vd:n Per Nilsson om hur man parerat de ekonomiska utmaningarna under årets första halva, hur fokus ser ut för resten av året och varför en eventuell lågkonjunktur 2023 faktiskt skulle kunna stärka bolaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige