Image

Bilföretag köper stort av Söderport

Transaktioner Söderport, som samägs av Sagax och Hemfosa, säljer en knapp tredjedel av beståndet av bilprovningsfastigheter som bolaget köpte förra året.
Publicerad den 14 Februari 2013
David Mindus. Bild: Sagax
David Mindus.

Det handlar om 41 fastigheter i södra och västra Sverige, med tyngdpunkt i Småland och Västergötland, och det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 146 miljoner kronor.
Köpare är Carlqvist Bil, som har nu har byggt upp ett fastighetsbestånd på cirka 50 fastigheter med ett värde av drygt 300 miljoner kronor.

- Vi är inne på det här med fastigheter. Nu ska vi äga och förvalta det vi har under några år, sedan man det bli förvärv igen, säger vd Jerry Carlqvist till Fastighetssverige.

- Tidigare har vi köpt obelånat, men det klarade vi inte den här gången. Men vi har inte lånat så mycket, mindre än hälften i alla fall.

Carlqvist köpte bland annat en fastighet under Kefrenauktionen 2011.
- Vi har sålt en geografiskt avgränsad del av vårt bilprovningsbestånd vilket är i linje med strategin att fokusera portföljen till våra kärnmarknader, säger Sagax vd David Mindus.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige