Image

Axfast köper Sergels torg-fastighet

TRANSAKTIONER AxFast köper kontors- och butiksfastigheten Sporren 16 (Sergelgatan Ett) i centrala Stockholm. Säljare är John Mattson Fastighets AB.
Publicerad den 23 April 2008

Försäljningen av Sporren 16 ingår i den större strukturförändringen av John Mattson Fastighets AB, som FastighetsSverige har skrivit om tidigare. Taktäckaren i Norrmalm såldes till KMN i förra veckan. Även fastigheterna Bulten 19 och Sågen 19 (båda vid Hornstull) ska avyttras framöver.

Sporren 16 har en uthyrningsbar yta av totalt 14 147 kvadratmeter, bestående av kontor och butikslokaler. Säljaren och köparen har gjort en överenskommelse om att inte gå ut offentligt med köpeskillingen.

Förvärvet av Sporren 16 följer AxFasts expansionsplan för de kommande tre åren. Förutom förvärv i Stockholms innerstad pågår nybyggnation av logistiklokaler i Halmstad, externhandelsprojekt i Norrköping och i Skövde samt en omfattande förädling av det befintliga fastighetsbeståndet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige