Image
Slussen_Fotograf- DBOX:Foster + Partners
Slussen_Fotograf- DBOX:Foster + Partners Bild: DBOX:Foster + Partners

Atrium Ljungberg tecknar trio hyresgäster till Slussen

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat avtal med företagen GeoGuessr, ATP Atelier och BDP Next, som alla flyttar in i Glashuset respektive Sjömansinstitutet under juni, på sammanlagt 1 100 kvadratmeter. Gemensamt är att de lockats av utsikten, kommunikationerna och att vara en del av nya Slussen.
Publicerad den 21 Juni 2022
Slussen. Bild: Objekt360
Slussen.

GeoGuessr är företaget bakom det populära geografispelet med samma namn, där spelaren slumpmässigt släpps ned någonstans på jordklotet och ska lista ut var hen befinner sig. Företaget har vuxit ur sitt förra kontor och flyttar i juni in på 650 kvadratmeter i Glashuset i vid Slussen.

– Att träffas och att arbeta tillsammans är en nyckel för att kunna bedriva ett framgångsrikt företag, säger Daniel Antell som är grundare och CEO på GeoGuessr. Därför har vi valt att skapa ett kontor som ska vara värt att åka till. Tillsammans med god service, hög standard och fantastisk utsikt har vi skapat GeoGuessrs nya hem i Glashuset.

ATP Atelier är ett svenskt exklusivt modevarumärke inom främst damskor och väskor, som kombinerar modern skandinavisk design och äkta italienskt hantverk. Med framgångsrik försäljning världen över är det ändå nya Slussen som är deras hemvist. BDP Next är ett väletablerat nordiskt upplevelseföretag med innovativa företagsevenemang som specialitet.

Slussen har varit en central plats ända sedan Stockholm grundades och nya Slussen utvecklas nu från trafiklösning till mötesplats, när bilar och bussar flyttar under mark och kajstråk, torg och en park växer fram. En modern stadsmarknad som lockar med en mängd restauranger, från enkel street food till fine dining, en ny handelsplats, levande torg och moderna kontorsytor.

– Slussen med sina ikoniska byggnader och spektakulära utsikt är Stockholms nya affärsmässiga hjärta, säger Camilla Waxin, Leasing Manager på Atrium Ljungberg. Det stora intresset för platsen märks också i uthyrningen av Katarinahuset, som efter totalrenovering står klart för inflyttning 2023.

De tre hyresavtalen är så kallade gröna hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Kraftigt rapportfall för Fabege – men Dahlbo ser stabilitet

Bolag Fabege redovisade en rejäl nedgång i förvaltningsresultat i fjärde kvartalet 2022 och fastighetsbeståndet värderades ner med knappt fyra miljarder kronor samtidigt som styrelsen föreslår sänkt utdelning. Aktien tog rejält med stryk på börsen och vd Stefan Dahlbo passade på att fylla på innehavet i dippen. Tillsammans med CFO:n Åsa Bergström berättar han mer om hur bolaget tar sig an det som väntas bli ett utmanande 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige