Image

Atrium Ljungberg inleder bostadssatsning i Uppsala

Bostäder Atrium Ljungberg planerar 450 nya lägenheter i Gränbystaden i Uppsala.
Publicerad den 4 Mars 2016
Gränbystaden i Uppsala. Bild: Atrium Ljungberg
Gränbystaden i Uppsala.

I veckan sattes spaden i marken för byggandet av 62 hyreslägenheter i Gränbystaden i Uppsala. Totalt planerar Atrium Ljungberg för 450 nya lägenheter i Uppsala inom en fyraårsperiod.

– I det nya Sverige som växer fram ser vi en enorm efterfrågan på bostäder och attraktiva mötesplatser. Här har Atrium Ljungberg som stor fastighetsaktör och stadsutvecklare en viktig roll att spela. Därför inlededer vi nu en satsning där bostäder byggs som ett komplement på våra platser. Vår vision är att skapa stadsmiljöer som lever dygnet runt och där arbete, kultur, service och handel går hand i hand, säger Annica Ånäs, vd för Atrium Ljungberg.

De första 62 lägenheterna beräknas stå klara för inflyttning hösten 2017. Det finns planer för ytterligare 130 hyresrätter i Gränby Entré med byggstart 2017 och för cirka 250 bostadsrätter med planerad byggstart 2019. Atrium Ljungbergs helägda dotterbolag TL Bygg är generalentreprenör för bostadsbyggandet i Gränby Entré.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här vill Niam växa i Norge

Bolag Niam har adderat ytterligare en marknad till sin norska portfölj. Torstein Bomann-Larsen, Associate Director Transactions Norway på Niam, berättar för Fastighetssverige hur man ser på Bergenmarknaden, den nya investeringen samt var i Norge de letar efter nya investeringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY