Image

Åtal i det största mutmålet i Göteborg

Juridik Åtal har väckts i det största mutmålet i den göteborgska muthärvan. Bland annat åtalas en medarbetare på Poseidon åtalas för att ha lurat kommunen på 1,3 miljoner kronor och låtit sig mutas av byggfirmor till ett värde av 3,9 miljoner kronor.
Publicerad den 18 April 2013

- Jag tycker att det ser bra ut för oss. Vi har många vittnen och mycket skriftlig bevisning, säger statsåklagare Nils-Åke Schultz till Göteborgs-Posten.
De tre misstänkta - från Poseidon, P Isakssons Bygg och Bergendahls El – förnekar brott.

GP skriver om åklagarens syn på det hela:

Tjänstemannen på Poseidon ska ha godkänt falska fakturor på nästan 1,3 miljoner kronor, som gett sken av att P Isakssons Bygg utfört arbete som de inte utfört.
Som gentjänst ska byggbolaget rivit mannens hus och uppfört en ny villa på hans tomt i Mölndal.

Bergendahls El ska ha utfört elinstallationer i villan till ett alldeles för lågt pris i utbyte mot att få jobb från Poseidon.

Händelserna utspelade sig i huvudsak under 2005. P Isakssons Bygg såldes sedan och namnändrades till Göteborg Isaksson Bygg AB. De nya ägarna var inte inblandade i de aktuella affärerna.

Mannen från Poseidon åtalas för grov trolöshet mot huvudman, två fall av mutbrott och urkundsförfalskning, mannen från P Isakssons Bygg för medhjälp till grov trolöshet mot huvudman och grov bestickning och mannen från Bergendahls El för grov bestickning.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige