Image
Karlstad.
Karlstad. Bild: Karlstad Kommun

Arwidsro säljer till Estea

Transaktioner Arwidsros renodling av fastighetsbeståndet fortsätter. Nu säljer man fastigheten Björnen 12 i centrala Karlstad till Esteas helägda dotterbolag och alternativa investeringsfond, Estea Sverigefastigheter 3 AB.
Publicerad den 3 April 2020

Fastigheten, ankrad av Folkuniversitetet, har nyligen genomgått en större hyresgästanpassning åt Nordic Wellness som flyttade in sent 2019. Utöver denna försäljning har Arwidsro under det senaste halvåret accelererat renodlingen av beståndet genom avyttring av fyra mindre fastigheter norr om Dalälven.
– Renodlingen av vårt bestånd fortsätter. Efter realiserade affärsplaner är vi glada över att få lämna över fastigheten i Karlstad till Estea och våra norrländska fastigheter till lokala investerare för fortsatt förädling, säger Gustav Lilliehöök, transaktionsansvarig, Arwidsro.

Försäljningarna är en tydlig del i Arwidsros strategi att fokusera på större fastigheter inom segmenten dagligvaruankrad handel och samhällsfastigheter i mellersta och södra Sverige. I oktober 2017 genomförde Arwidsro en omfattande försäljning och därmed portföljförändring, genom avyttring av 72 handelsfastigheter. Samtidigt genomfördes strategiska och organisatoriska förändringar, inklusive namnbyte i koncernen. Därefter har Arwidsro arbetat fokuserat för att stärka bolagets värdegrund och ursprungliga övergripande strategi – att utveckla bestående livsmiljöer. Ett handplockat, breddat team har utvecklat verksamheten, med fokus på kvalitet, relationer och grön teknologi. Ett målinriktat arbete som nu börjar ge resultat.
– Vi fortsätter att arbeta enligt vår strategi och därmed fokusera på vårt kärnbestånd där vi vill accelerera både förvärvs- och utvecklingstakten, säger Peter Zonabend, vd för Arwidsro.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Arwidsro på Branschguiden

Vi utvecklar fastigheter som skapar en helhet, genom att samla olika kompetenser – såsom samhällsplanerare, arkitekter, tekniska experter, konstnärer – och få dessa att samverka med ett gemensamt kvalitetsfokus i alla dimensioner.

DE LIVSMILJÖER VI TILLSAMMANS SKAPAR SKA FÅ MÄNNISKOR ATT MÅ BRA.

Vår ambition är att vara ett ansvarstagande, personligt och överraskande fastighetsföretag med innovativa lösningar. Bara med hög kvalitet kan vi bygga förtroendefulla relationer och nå våra hållbara och långsiktiga mål. Vi prioriterar alltid långsiktig kvalitet även om ...

Läs mer om Arwidsro på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Tyska investeraren om svenska marknadens attraktion

Bolag Johan Lagerdahl, Country Manager och Head of Asset Management på Patrizia Sverige, kommenterar bolagets senaste miljardinvestering i Malmö och berättar varför de fortsätter att växa i Norden samt varför pandemin inte har varit en utmaning för den tyska investeraren.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY