Image

Alm Equity planerar bostäder i Enköping

BYGG Alm Equity har drivit en detaljplaneändring, med ändrad användning och utökad byggrätt i centrala Enköping. Detaljplanen är antagen och har vunnit laga kraft. Planen medger att fastigheten får bebyggas med cirka 6 500 kvadratmeter bostäder och lokaler, vilket är en ökning med cirka 2 000 kvadratmeter, jämfört med tidigare detaljplan.
Publicerad den 5 Januari 2010

Projektering av fastigheten kommer att påbörjas under 2010. Projektet omfattar cirka 120 bostäder.

Alm kommer efter planändringen att ha en byggbar area i projektportföljen om cirka 39 200 (37 200) kvadratmeter. Ägarandelen i projektet är 84 procent.

- Behovet av bostäder är stort i Enköping som expanderar med nyinflyttningar och företagsetableringar. Vårt projekt täcker behovet av ett bra boende i centrum med god infrastruktur och kommunikationer till Stockholm. Enköping är en populär stad som utvecklas snabbt till en allt viktigare del av Mälardalen, säger Joakim Alm, vd för Alm Equity AB.

Alm har drygt 10,1 miljoner aktier. Aktien handlas inofficiellt genom HQ Bank. Marknadsnoteringarna redovisas av beQuoted, en lista för aktier utanför börsens handelssystem

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige