Image
I samma kvarter som Bo Aktivt ska utveckla sitt unika koncept ska JM bygga ägarlägenheter. Kommunalrådet Bo Vorberg är nöjd över att Härrydas bostadsmarknad får en ny upplåtelseform.
I samma kvarter som Bo Aktivt ska utveckla sitt unika koncept ska JM bygga ägarlägenheter. Kommunalrådet Bo Vorberg är nöjd över att Härrydas bostadsmarknad får en ny upplåtelseform. Bild: Bo Aktivt i Sverige AB/ Härryda kommun

Ägarlägenheter på gång i Mölnlycke

Bygg/Arkitektur De första ägarlägenheterna är på gång i Mölnlycke centrum. På torsdagen beslutade kommunstyrelsen att låta fastighetsbolaget JM planera och bygga två nya bostadskvarter med cirka 65 lägenheter på Idrottsvägen i centrala Mölnlycke.
Publicerad den 30 Augusti 2019

I april presenterade JM ett förslag på hur fastighetsbolaget vill använda en del av marken vid Idrottsvägen till ägarlägenheter. På torsdagen gav kommunstyrelsen i Härryda kommun klartecken att skriva ett avtal som gör det möjligt för JM att köpa mark för bostäderna. Kvarteret ligger nära Hulebäcksgymnasiet i centrala Mölnlycke.

– Jag är framför allt jätteglad över att få hit en helt ny bostadsform. Vi visar bostadsbranschen att det finns en efterfrågan på nya sätt att äga sitt boende här och vi ger våra invånare större möjligheter att kunna använda sin lägenhet mer flexibelt, säger Per Vorberg (M), kommunstyrelsens ordförande i Härryda kommun.

Enligt JM:s regionansvarig Henrik Orrsjö är förhoppningen att det ska finnas ägarlägenheter till försäljning från och med nästa höst. Det handlar om cirka 65 stycken 2-4-rumslägenheter.

I samma kvarter har kommunen tidigare skrivit avtal med Bo Aktivt Sverige AB om att bygga cirka 120 seniorbostäder i två flerfamiljshus. En stor livsmedelskedja kommer att flytta in i entréplan i det ena huset när bostäderna väntas bli klara om tre år .

Ägarlägenhet är en upplåtelseform där lägenhetsinnehavaren äger sin bostad och har ett ökat självbestämmande, ungefär som i en villa. Kostnader för exempelvis takunderhåll, sophämtning och trappstädning delas mellan boende.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige