Image

Aberdeen säljer i Göteborg

Transaktioner Aberdeen Fastighetsfond Sverige har sålt fastigheten Nordstaden 17:8 på Östra Hamngatan 17 i Göteborg. Fastigheten är nyligen ombyggd och utbyggd till modern kontorsstandard och är fullt uthyrd.
Publicerad den 5 December 2014
Aberdeen säljer i Göteborg Bild: SE360.
Aberdeen säljer i Göteborg

Aberdeen har kommit överens med köparen att i nuläget inte gå ut med vem det är som köper, men köparen beskrivs som ”en typisk Göteborgs-köpare”.

Aberdeen köpte fastigheten av Cellmark, som senare flyttade till Platzers påbyggnad av Schenkerhuset på Lilla Bommen.

- Det gav oss möjlighet att utveckla fastigheten som ett projekt. Vi har byggt till en våning och tillskapat mer kontorsyta genom att delvis bygga igen en ljusgård, berättar Magnus Kenning, transaktionschef på Aberdeen.

Den uthyrningsbar yta uppgår till 2 286 kvadratmeter och är fullt uthyrd till Bassoe Technology som flyttade in tidigare i år.

– Vi har skapat en attraktiv core-fastighet genom att uppgradera hela fastigheten och samtidigt utökat den uthyrningsbara ytan. Fastigheten är idag en helt modern kontorsfastighet med effektiva rumslösningar i ett kulturskyddat skal. I kombination med det centrala läget på Östra Hamngatan innebär det att Aberdeen har kunnat genomföra fondens value added-strategi med ett mycket gott utfall, säger Magnus Kenning.

Catella och MAQS har varit Aberdeens rådgivare vid försäljningen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige