Image
Wework-grundaren Adam Neumann säljer stort inför noteringen, men är fortsatt bolagets största ägare.
Wework-grundaren Adam Neumann säljer stort inför noteringen, men är fortsatt bolagets största ägare. Bild: Wework

Wework-grundaren säljer inför notering

Bolag Weworks vd, medgrundare och största ägare Adam Neumann har sålt aktier i bolaget för motsvarande 6,5 miljarder kronor.
Publicerad den 22 Juli 2019

Wework planeras att börsnoteras i slutet av 2019, enligt källor till Reuters. Vid den senaste investeringsrundan, i början av 2018, värderades kontorsjätten till 47 miljarder dollar, motsvarande nästan 440 miljarder kronor.

Att personer i Neumanns position säljer aktier före notering hör inte till vanligheterna. Det kan se ut som att grundaren inte har stort förtroende för bolaget, skriver The Wall Street Journal, som har skrivit om försäljningen.

Samtidigt som Neumanns försäljning blev känd gick Weworks moderbolag We Company ut med att man bjuder in analytiker från storbanker för en presentationsdag i slutet av juli, för att ge analytiker en bild av verksamheten inför bolagets notering.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsägarna varnar: Ekonomisk tvärnit om Riksbanken fullföljer räntebanan

Ekonomi/Finansiering Riksbankens planerade räntehöjningar riskerar att leda till en tvärnit i den svenska ekonomin enligt Fastighetsägarna. För Fastighetssverige berättar chefsekonomen Tomas Ernhagen mer om hur utvecklingen kan komma att se ut det närmaste året och vilka risker som finns för ekonomin om Riksbanken höjer räntan bortom 1,25 procent.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige