Image

Trianon köper Malmö Entré

Transaktioner Malmöbaserade Trianon köper Malmö Entré av tyska Commerz Real. Trianon har även tecknat en intressant avsiktsförklaring med Malmö stad.
Publicerad den 26 Maj 2017

Avsiktsförklaringen med Malmö stad innebär att Malmö stad avser verka för att det tecknas hyresavtal i Entré för samhällsservice.

Trianon vill också verka för att 100 lägenheter i bolagets bestånd på sikt ska kunna
upplåtas för att motverka hemlöshet.

- Entréfastigheten har en enorm potential. Vi är glada att kunna genomföra detta förvärv och har en långsiktig plan för att utveckla fastigheten med ökat fokus på bland annat kultur, aktiviteter och samhällsservice som komplement till handeln. Avsiktsförklaringen med Malmö stad är en del i vår långsiktiga satsning, inte bara i detta projekt, utan i hela Malmö, säger Olof Andersson, vd på Trianon.

Förvärvet omfattar fastigheterna Malmö Rolf 6 och Malmö Uno 5 och omfattar totalt 40 000 kvadratmeter.

Säljare är tyska CRI (Commerz Real Investmentgesellschaft mbH Tyskland) och förvärvet kommer att vara slutfört den 26 juni.

Bostadsbyggandet i området kring Värnhem och Östervärn har tagit fart vilket talar för att behovet av ytterligare behov av samhällsservice i området.

Trianon för också diskussioner med Malmö stad om att upplåta sammantaget 100 lägenheter i sitt bestånd, för grupper som saknar egen ekonomisk förmåga att efterfråga en egen bostad, för att motverka hemlöshet i staden.

- Det är glädjande att Entréhuset nu kan bli en myllrande mötesplats och samtidigt innebära möjligheter för fler att få en trygg boendesituation. Det här visar tydligt på vikten av samverkan med näringslivet i vårt arbete för att bygga Malmö helt, säger Andreas Schönström (S), ordförande i tekniska nämnden i Malmö stad.

- Trianon är fast förankrat i Malmö med ett bestånd i flera olika delar av staden. Vi vill vara en del av Malmös framtida utveckling och bidra med olika typer av hållbara investeringar i staden. Vi ser nu fram emot att utveckla Entré till ett attraktivt stadsdelscentrum och mötesplats för Malmöborna, säger Olof Andersson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige