Image
Patrik Mellgren, vd Tobin Properties.
Patrik Mellgren, vd Tobin Properties. Bild: Tobin Properties

Tobin backar i Nacka – tappar 30 miljoner

Bolag Tobin Properties backar från förvärvet om 35 000 kvadratmeter mark i Nacka.
Publicerad den 8 April 2019

I april 2017 tecknade Tobin Properties avtal om att förvärva ett 30-tal sammanhängande villatomter omfattande cirka 35 000 kvadratmeter mark i Nacka.

Då förutsättningarna för genomförandet förändrats väljer Tobin Properties att inte fullfölja projektet. Det medför en icke kassaflödespåverkande negativ resultateffekt om cirka 30 miljoner kronor i det första kvartalet 2019, vilket avser tidigare erlagd handpenning i affären.

– För att påbörja resan tillbaka mot lönsam tillväxt anpassar vi vår portföljstrategi efter nya förutsättningar och det kunderna efterfrågar. Det gör att vi nu ser över projektportföljen. Vi anser att förutsättningarna inte längre möjliggör för Tobin att fullfölja projektet Birka med tillfredsställande lönsamhet. Vi väljer att fokusera på våra projekt i Nacka strand som har mycket spännande framtidspotential, säger Patrik Mellgren, vd på Tobin Properties.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Tredje kvartalets största affärer

Lista Det har varit ont om aktivitet på transaktionsmarknaden under årets tredje kvartal, men det har ändå skett ett antal miljardaffärer. Här sammanställer Fastighetssverige de tio största transaktionerna på marknaden under Q3.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige