Image

Ståhl köper i Norrköping

Transaktioner Henry Ståhl Fastigheter köper en fastighet av Norrköpings kommun. Köpeskillingen uppgår till 16,7 miljoner kronor.
Publicerad den 17 Februari 2014
Gamla Rådstugan 1, Knäppingsborg i Norrköping. Bild: Henry Ståhl
Gamla Rådstugan 1, Knäppingsborg i Norrköping.

Henry Ståhl Fastigheter har tecknat ett köpeavtal med Norrköpings kommun att köpa ett markområde om cirka 900 kvadratmeter med befintlig byggnad inom del av Gamla Rådstugan 1 i området Knäppingsborg i Norrköping.

Den uthyrningsbara ytan uppgår till 2 200 kvadratmeter. Köpeskillingen om 16,7 miljoner kronor är beräknad utifrån en oberoende värdering av byggnaden och tillhörande markområde.

Avtalet gäller under förutsättning av kommunfullmäktiges godkännande av försäljningen vid kommande möte 28 april.

Tillträde är planerat till 1 maj 2014.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige