Image

Skanska hyr ut i Öresund

UTHYRNING Skanska Öresund har tecknat hyresavtal med Sony Ericsson Mobile Communications AB om drygt 11 000 kvadratmeter för kontorsfastigheten Forskaren i Lund NE. Avtalet innebär att Sony Ericsson Mobile Communications AB hyr samtliga ytor på fastigheten och medför att Skanska startar byggnationen även av den andra etappen. Den första etappen påbörjades i januari 2008, total investering för båda etapperna uppgår till cirka 240 miljoner kronor. Inflyttning sker under 2009.
Publicerad den 28 Juli 2008

Skanska förvärvade byggrätten 2006 och påbörjade kort därefter byggnationen av den första etappen. I området Lund NE finns idag ett kluster av stora och små företag, de flesta med fokus på forskning och utveckling.

- Det är glädjande att hälsa Sony Ericsson Mobile Communications AB välkomna som hyresgäst i nya, moderna kontorslokaler. Vi har mycket snabbt efter vår projektstart fått respons på att området är attraktivt och expanderar. Vi ser fortsatta möjligheter i området och förbereder fler projekt i Lund NE, säger Staffan Haglind marknadschef på Skanska Öresund.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige