Image
Dan Astrén, vd för Signatur Fastigheter.
Dan Astrén, vd för Signatur Fastigheter. Bild: Signatur Fastigheter

Signatur tillträder förvärv – genomför riktad nyemission

Bolag Signatur Fastigheter, noterat på First North, har tillträtt sju hyresfastigheter i Trelleborg och finansieras delvis genom en riktad nyemission.
Publicerad den 1 Juli 2020

Signatur har tillträtt tidigare kommunicerad fastighetsportfölj om sju bostadsfastigheter i Trelleborg med en uthyrningsbar area om 2 741 kvadratmeter.

Beståndet består av 50 lägenheter samt garage och parkeringsplatser.

Överenskommet fastighetsvärde är 50 miljoner kronor och transaktionen har genomförts som en bolagsaffär. Förvärvet har finansierats dels genom en riktad emission av 66 667 B-aktier i Signatur Fastigheter om 15 kronor per aktie motsvarande cirka 1 miljon kronor, och resterande genom banklån och egna medel.

Fastigheterna har en total uthyrningsbar yta om 2 741 kvadratmeter. Hyresintäkterna uppgår till cirka 3,2 miljoner kronor vilket ger ett bedömt driftnetto om 2,2 miljoner kronor.

– Trots en substansvärderabatt på vårt aktiepris så väljer vi att emittera aktier för 15 kronor per aktie som dellikvid i förvärvet. Vi fortsätter genom affären vår tillväxtresa och ser fram emot att utveckla de inneboende värdena i fastigheterna, säger Dan Astrén, vd.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Signatur Fastigheter på Branschguiden

Signatur fastigheter är ett växande bostadsbolag i södra Sverige med huvudkontor i Malmö. Vårt fastighetsbestånd är koncentrerat till Stockholms- och Öresundsregionen och utgörs i huvudsak av bostäder och samhällsfastigheter.

Vi växer genom förvärv av kassaflödande fastigheter med utvecklingspotential. Kassaflödet ger en stabil grund för verksamheten och förutsättningar för vårt fokus på fastighetsutveckling och värdetillväxt.

Vårt utvecklingsarbete innefattar såväl renovering av befintliga fastigheter som framtagande av nya bostäder genom detaljplanearbete...

Läs mer om Signatur Fastigheter på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Det här tror Rutger Arnhult om börsen

Bolag Fastighetssverige diskuterar med Klöverns vd Rutger Arnhult efter Q3-rapporten. Det här fokuserar mångmiljardären på de kommande kvartalen: "Vi ska ha respekt för att läget är fortsatt osäkert".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY