Image

Serneke köper byggrätter i Sollentuna

Transaktioner Serneke har ingått ett avtal med NNC Fastighetsutveckling om att förvärva 96 bostadsbyggrätter omfattande cirka 8 400 kvadratmeter bruttoarea i Väsjön Sollentuna.
Publicerad den 1 Juli 2016

Förvärvssumman uppgår till cirka 67 miljoner kronor varav cirka 42 miljoner kronor betalas som tilläggsköpeskilling när detaljplanen vunnit laga kraft.

Runt Väsjön planeras det en variationsrik och naturnära stadsutveckling med det aktiva livet i centrum. Arbetet med detaljplanen är i full gång och beräknas vinna laga kraft under 2017.

- Byggrätterna har ett attraktivt läge och vi ser fram emot att bidra till den planerade utvecklingen kring Väsjön. Förvärvet av byggrätterna är en viktig del i vår tillväxtstrategi för regionen och vi planerar att genomföra fler förvärv i region öst under året, säger Mattias Leksell, regionchef Öst Serneke Projektutveckling.

- Vi på NNC Fastighetsutveckling AB är både stolta och glada att få göra denna affärsuppgörelse med Serneke, ett bolag med dignitet, säger en av grundarna Jean-Paul von der Burg.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Gotlandshem saknar besked om bostadsrätter: "Det var bättre än ett nej i alla fall"

Bostäder Stora eftersatta fastighetsunderhåll som kommer kosta Gotlandshem minst två miljarder kronor. Samtidigt som tillförseln av nya hyresrätter är låg. Lösningen som Gotlandshem landat i är att i samband med förtätningen av ett område samtidigt bygga bostadsrätter för att till viss del finansiera nyproduktionen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige