Image
Mikaela Malmgren, förvaltningsansvarig på Sehlhall, som förstärker sitt hållbarhetsarbete och ingår ett samarbete med Mestro.
Mikaela Malmgren, förvaltningsansvarig på Sehlhall, som förstärker sitt hållbarhetsarbete och ingår ett samarbete med Mestro. Bild: Sehlhall

Sehlhall förstärker hållbarhetsarbetet – ingår samarbete med Mestro

Bolag Sehlhall ingår ett samarbete med Mestro, som erbjuder automatiserade energiuppföljningssystem, för inläsning och uppsamling av energidata. Syftet med samarbetet är att fördjupa Sehlhalls hållbarhetsarbete.
Publicerad den 30 November 2021

– Samarbetet med Mestro blir en viktig delkomponent i vårt hållbarhetsprogram som ska säkerställa att vi är klimatneutrala i vår verksamhet till och med 2030, säger Mikaela Malmgren, förvaltningsansvarig på Sehlhall.

Sehlhall har som målsättning att bygga klimatneutral social infrastruktur i hela landet. Samarbetet med Mestro möjliggör för Sehlhall att ta nästa kliv mot denna målsättning. Systemet som Mestro tillhandahåller, ger Sehlhall möjligheten att följa fastigheternas direkta miljöpåverkan mätt i CO2-utsläpp. Det innebär att Sehlhall kan ta kontroll över energiförbrukningen i samtliga omsorgsfastigheter.
– Vi ser stora vinster i att automatisera energidata i våra fastigheter. Förbrukningen är även kopplad till direkta kostnader vilket gör det enkelt att se vilka besparingar i energiförbrukningen som kan genomföras, säger Mikaela Malmgren.

Systemet kommer att vara i full drift i Sehlhalls befintliga bestånd senast vid årsskiftet. Sehlhall kommer även att implementera Mestro i framtida fastighetsförvärv.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY