Image

Peab bygger ny hamnterminal i Tromsö

Bygg/Arkitektur Peab har, genom dotterbolaget Björn Bygg, fått uppdraget att bygga en ny hamnterminal i Tromsö. Beställare är Tromsö Havn KF och kontraktssumman uppgår till cirka 305 miljoner kronor.
Publicerad den 29 Februari 2016
Terminalen beräknas öppna i februari 2018. Bild: Peab
Terminalen beräknas öppna i februari 2018.

Hamnen har i dag cirka 1,4 miljoner passagerare per år och med den nya terminalen på plats är målet att antalet passagerare ska fördubblas.

– Vi vill vara en viktig samhällsbyggare i Tromsö och det här projektet är verkligen något som utvecklar samhället. Vi vet att en ny terminal är efterlängtad av invånare, turister och det lokala näringslivet, säger Arild Østgård, vd för Björn Bygg.

Den nya terminalen om cirka 12 000 kvadratmeter omfattar bland annat gods- och passagerarterminal, kontor, busstation och ankomsthall för Hurtigrutten. Utöver detta uppförs också ytor för restauranger och kajområde. Byggstart sker i april och terminalen beräknas öppna i februari 2018.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Bostäder: Så ska nya Skåneaktören växa

Bolag J+S Projektutveckling är en uppstickare på den skånska marknaden för bostadsutveckling med en färsk första markanvisning att jobba med. Medgrundaren och delägaren Claes Jeppsson berättar för Fastighetssverige hur han ser på företagets tillväxtambitioner och ger sin bild av den skånska bostadsmarknaden just nu.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY