Image

Obos bygger i Luleå

Bygg/Arkitektur Obos bygger 32 stadsnära kedjehus i nya kvarteret Kronbacken.
Publicerad den 9 December 2016

Obos meddelar att bolaget tecknat avtal med Peab för byggnation av 32 bostäder i Luleås nya stadsdel Kronan. Husen kommer att baseras på Obos-koncernens huskoncept från varumärket Myresjöhus.

– Det här kommer att bli ett riktigt fint område med utsikt över Skurholmsfjärden. Husen är framtagna av en lokal arkitekt och flertalet byggs som suterränghus för att smälta in i sluttningarna ner mot fjärden, säger André Lindström, projektutvecklare på Obos Sverige.

– Vi är glada att ha fått förtroendet att bygga dessa hus åt Obos som generalentreprenör. Vi är väl förtrogna med varumärket Myresjöhus och att det står för hög kvalitet, vilket givetvis är en viktig del även i vårt engagemang, säger Johan Rahkola, arbetschef på Peab i Luleå.

De 32 husen som byggs initialt kommer att uppföras i två storlekar 134 kvadratmeter och 152 kvadratmeter. Byggstart kommer att ske under februari 2017 och inflyttning beräknad till slutet av december nästa år.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige