Image

Ny vd på Mäklarsamfundet

Karriär Mäklarsamfundets styrelse har utsett Ingrid Eiken till ny verkställande direktör. Hon är i dag statssekreterare på Kulturdepartementet och har en bakgrund från chefsbefattningar inom politik och statsförvaltning.
Publicerad den 11 November 2011
Ingrid Eiken. Bild: Mäklarsamfundet. Bild: undefined
Ingrid Eiken. Bild: Mäklarsamfundet.

Ingrid Eiken har tidigare bland annat varit chef i Regeringskansliet och byggt upp en enhet för internrevision med syfte att stärka förtroendet för verksamheten. Hon har också varit chef inom UD. Bland Ingrid Eikens erfarenheter finns också några år på Internationella Valutafonden i Washington DC, Finansdepartementet och arbete med EU:s institutioner.

- Jag ser fram emot detta uppdrag och att möta Mäklarsamfundets medlemmar runt om i landet. Jag vill fortsätta utveckla förtroendet och förståelsen för branschen. Det är viktigt att beslutsfattare, allmänhet och media förstår fastighetsmäklarnas roll i en väl fungerande samhällsekonomi, säger Ingrid Eiken.

- Hon har en kombination av erfarenheter som kommer att bli en tillgång för Mäklarsamfundet i vårt arbete med att långsiktigt stärka anseendet för fastighetsmäklare, och öka kunskaperna om fastighetsmäklarbranschen hos allmänhet och beslutsfattare. Jag tänker särskilt på hennes breda chefsvana, hennes kunskap och erfarenhet av kommunikations- och påverkansarbete och givetvis hennes förståelse för en medlemsorganisation. Hon kommer att lyssna på våra medlemmar och företräda oss på ett bra sätt, säger Guy Wallster, ordförande för Mäklarsamfundet.

Ingrid Eiken tillträder som vd för Mäklarsamfundet den 15 februari 2012.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige