Image
Liza Nyberg
Liza Nyberg Bild: Kristofer Hedlund.

Ny vd för Collector utsedd

Karriär Liza Nyberg, vd för Landshypotek Bank AB, blir ny vd för Collector, med Balder som huvudägare.
Publicerad den 25 April 2017

Liza Nyberg är sedan 2014 VD för Landshypotek Bank AB, Sveriges nionde största bank, där hon har drivit ett framgångsrikt förändringsarbete med digitalisering och breddat produktutbud som främsta prioriteringar.

- Det känns otroligt bra att ha hittat en vd som Liza! Hon förenar ett starkt entreprenöriellt driv med erfarenhet, kompetens och förståelse för bankverksamhet och det regulatoriska ramverk som omgärdar verksamheten. I tidigare uppdrag, bland annat som vd för mjukvaruföretaget Emric, Skandiamäklarna och Danske Banks hypoteksinstitut, har hon påvisat en stark förmåga att framgångsrikt driva tillväxt och förändring. Liza är en drömrekrytering som kommer att leda Collector med fortsatt utveckling och tillväxt som huvudsakliga mål, säger Lena Apler, grundare och tillförordnad vd för Collector.

- När jag fick erbjudandet om att bli vd i ett av Sveriges mest spännande bolag var det självklart att tacka ja, trots att jag har ett mycket stimulerande jobb idag. Att ta över ledarskapet i ett så framgångsrikt bolag, tillika Nordens ledande digitala nischbank, är oemotståndligt. Jag är imponerad över vad man har åstadkommit hittills och ska ge allt för att fortsätta framgångsresan i samma goda anda, säger Liza Nyberg, tillträdande vd för Collector.

Liza beräknas tillträda tjänsten under hösten 2017, dock senast den 1 november.
Balder är huvudägare i Collector och Balders vd Erik Selin är styrelseordförande.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige